Sportdietist consult hardlopen wielrennen topsport voedingsadvies sportvoedingsadvies

Sportdiëtist

Als sporter wil je optimaal presteren. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. In een consult kijken we samen hoe je jouw prestaties kan verbeteren met volwaardige voeding. En hoe je jouw herstel bevordert na training of een wedstrijd.


Individueel consult

‘Wat moet ik eten en drinken vóór, tijdens en ná het sporten?’

‘Hoe kan voeding mijn prestaties en herstel bevorderen?’

‘Heb ik baat bij bepaalde voedingssupplementen?’

Veel sporters lopen tegen dit soort vraagstukken aan. Soms uit zich dat zelfs in lichamelijke klachten. Maar ook als je meer wilt weten over voeding voor jou als sporter, ben je bij mij op het goede adres. Je krijgt een persoonlijk sportvoedingsadvies op maat.


Sportdietist individueel consult sportvoedingsadvies prestaties voeding

Werkwijze

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens dit consult komt je hulpvraag uitgebreid aan bod. Vervolgens stellen we samen een begeleidingstraject op. Tijdens dit traject kan een voedingsanalyse plaatsvinden waarvoor je een voedingsdagboek invult. Daarmee bekijken we of er voldoende voedingsstoffen zoals koolhydraten & vetten (brandstof), eiwitten (bouwstof), vitaminen, mineralen en vocht aanwezig zijn in de voeding.

Hierna bespreken we een persoonlijk en op maat gemaakt advies, gelinkt aan de soort trainingen, intensiteit & duur. Daarbij komen specifieke aandachtspunten naar voren. We blijven hierna samen stap voor stap werken aan bijvoorbeeld de juiste basisvoeding en het maken van gezonde keuzes.

Ik vind het belangrijk dat het advies praktisch is en past bij jouw eigen leefstijl. Tijdens de individuele begeleiding is daar aandacht voor, zodat jij een duurzaam resultaat kan behalen.

Sportdietist consult werkwijze hoe werkt sportvoedingsadvies voedingsdagboek

Tarieven

Per 1 januari 2023 heeft Diëtistenpraktijk Rob van der Werf geen contracten meer met de zorgverzekeraars. Na het consult ontvang je een factuur, te betalen via overschrijving. De factuur kan je vervolgens zelf indienen bij jouw zorgverzekering.

Tarieven consult diëtist

Eerste consult / intakegesprek: € 120,00

Lang vervolggesprek: € 40,00

Kort vervolggesprek: € 15,00

Dieetadvisering wordt tot drie uur vergoed uit de basisverzekering. Wel is dit van invloed op je eigen risico. Heb je een aanvullende verzekering? Dan heb je mogelijk recht op meer vergoeding. Dit verschilt verzekeraar en pakket.

Meer over vergoedingen
Sportdietist consult hardlopen wielrennen topsport voedingsadvies sportvoedingsadvies

Begeleiding teams, ploegen en sportclubs

Naast individueel consult help ik ook veel teams, ploegen en sportclubs. Dit kan bestaan uit 1-op-1 begeleiden van (top)sporters of bijvoorbeeld het geven van voorlichting aan zowel sporters en hun begeleiders als aan ouders.

Niet alleen voor sporters, maar ook voor begeleiders is het belangrijk om te weten hoe groot het effect is van voeding op prestaties en herstel. Denk bijvoorbeeld aan het klaarmaken van de bidon met dorstvoeding. Dat lijkt eenvoudig, maar hoeveel schepjes heb je nodig per persoon? Dit kan in een wedstrijd van cruciaal belang zijn.

Diverse aandachtspunten kunnen zijn:

  • Energiegebruik- en verbruik berekenen
  • Wat eten & drinken voor, tijdens en na training of wedstrijd
  • Voeding tijdens trainingskamp of meerdaagse wedstrijden
  • Herstelprotocol opstellen
  • Eiwitinname ter bevordering van herstel en spieropbouw
  • Voedingssupplementen: hoe, wat en wannee

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Sportdiëtist Rob van der Werf begeleiding teams ploegen clubs sporters ervaring praktijk

Partners

Diëtistenpraktijk Rob van der Werf is SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN). Het maken van een afspraak kan op verschillende locaties. Onderaan de pagina ziet u op welke dagen en tijden dit mogelijk is.

Neem direct contact op


Gilze

Maandag
Fysiotherapie Gilze
Lange Wagenstraat 55a
5126 BB Gilze

Sittard

Woensdag
Huisartsenpraktijk SilverStaete
Smithlaan 93
6135 JL Sittard