Workshops voeding voor sporters incl focus

Workshops

Presentaties en workshops die je helpen bewust te worden van het effect van voeding, bijvoorbeeld op je prestaties. De theorie uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Voor o.a. (top)sporters, teams, studenten en bedrijven.

Presentaties & workshops voor teams, ploegen & sportclubs

Zijn er binnen jullie team of club weleens vragen over voeding rondom trainingen of wedstrijden? Of denk je dat het goed is om daar aandacht aan te besteden? Voor zowel sporters als begeleiders is dan bijvoorbeeld de presentatie Introductie Sport & Voeding interessant.

Maar ook over andere onderwerpen die specifiek bij jullie sport of team/club spelen, is het mogelijk om een workshop of voorlichting te geven.

Workshops Presentaties Sportdietist effect voeding prestaties teams ploegen sportclubs

Presentaties & workshops voor bedrijven

Steeds meer bedrijven hechten waarde aan vitaliteit van het personeel. Preventie van klachten levert op termijn veel op. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol.

Je kan mij bijvoorbeeld inschakelen voor een workshop of voorlichting over het effect van voeding op gezondheid en leefstijl. Ook kan je denken aan het bieden van een inloopspreekuur waarin mensen terecht kunnen met vragen. Wat eet je tijdens wisselende shifts? Hoe combineer je werken met koken voor je gezin? Aandacht voor deze onderwerpen en het wegnemen van drempels kan heel goed preventief werken.

Workshops prestnaties bedrijven dietist inloopspreekuur preventie

Begeleiding teams, ploegen & sportclubs

Niet alleen voor de (top)sporter, maar ook voor de begeleiding is het belangrijk om te weten hoe groot het effect is van voeding op prestaties en herstel. Én dat iedereen hetzelfde doet tijdens de training en wedstrijden. Veel teams, ploegen en sportclubs heb ik hiermee al mogen helpen.

Diverse aandachtspunten kunnen zijn:

  • Energiegebruik- en verbruik berekenen
  • Wat eten & drinken voor, tijdens en na training of wedstrijd
  • Voeding tijdens trainingskamp of meerdaagse wedstrijden
  • Herstelprotocol opstellen
  • Eiwitinname ter bevordering van herstel en spieropbouw
  • Voedingssupplementen: hoe, wat en wanneer

Ook 1-op-1 begeleiden van sporters is uiteraard mogelijk.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Begeleiding sportdietist teams ploegen sportclubs topsporters sporters voeding prestaties

Referenties

Een greep uit de organisaties die je voorgingen:

Neem direct contact op