Over Rob van der Werf

Over Rob van der Werf

"Begeleiding binnen de eigen leefstijl is mijn passie. Voornamelijk om dit op een eigen manier en samen vol enthousiasme te doen."

Diëtistenpraktijk Rob van der Werf

In 2010 ben ik gestart met Diëtistenpraktijk Rob van der Werf. Na de opleiding Sport & Bewegen op het CIOS heb ik de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek gedaan, en daarna de post-hbo-opleiding tot Sportdiëtist gevolgd. In de jaren daarna heb ik diverse aanvullende certificaten behaald, waaronder Kindervoeding en Kinderdiëtetiek.

Naast individuele begeleiding van cliënten in mijn praktijk ondersteun ik veel teams, ploegen en (top)sporters. Ik ben voedingsexpert bij TEAMNL, TEAMNL Centrum Zuid (CTO Zuid) en lid van de medische staf van het Regionaal Trainings Centrum (RTC) Limburg - Wielrennen. Eerder ben ik tevens werkzaam geweest als sportdiëtist voor team Giant – Alpecin (tegenwoordig team DSM) en de Handbalacademie in Limburg.

Sinds 2017 ben ik naast (sport)diëtist ook docent op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen bij het Kennisteam Sport & Excercise Nutrition. Hier kan ik mijn praktijkervaring en de theorie perfect combineren en bespreken met de studenten.

Over Rob van der Werf

Passie voor de praktijk

Ook zelf ben ik actief sporter. Sinds 2001 rij ik al wedstrijden op de mountainbike en racefiets. In 2013 werd ik Nederlands kampioen marathon mountainbike bij de Amateurs. In 2014 werd ik 3de op het NK bij de Elite in dezelfde discipline en een jaar later behaalde ik de 5de plaats. Nog altijd rij ik jaarlijks meerdere wedstrijden in binnen- en buitenland op Elite-niveau.

Mijn achtergrond in sport en mijn eigen ervaring met sporten op hoog niveau levert een waardevolle bijdrage aan mijn begeleiding en inlevingsvermogen van (top)sporters.

Ik ben SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN). In 2016 ben ik opgeleid tot kinderdiëtist en ik maak gebruik van de methode van Kinder(di)eetcreatie.

Over Rob van der Werf ervaring mountainbiken

Sportdiëtist

Verbeter je prestaties door volwaardige voeding. Bevorder je herstel na training, wedstrijd of ziekte. Zowel individueel als voor teams, ploegen en sportclubs.

Workshops

Presentaties en workshops voor o.a. (top)sporters, teams en bedrijven. Bijvoorbeeld over effect van voeding op prestaties.

Neem direct contact op