Kinderdietist kind fruit eten

Kinderdiëtist

In een consult kijken we samen naar jullie hulpvraag op gebied van voeding. Dit kan te maken hebben met gewicht, maar ook met allergieën, poepproblemen of kritische eters. Leer betere keuzes maken, samen met je kind.

Op deze pagina

Individueel consult

‘Mijn kind lust niks. Wat kan ik doen?’

‘Hoe leer ik mijn kinderen groente en fruit eten?’

‘Mijn zoontje heeft een koemelkeitwitallergie. Hoe pas ik zijn voeding daarop aan?’

Dit soort vragen komen aan bod in een individueel consult bij een kinderdiëtist. Ik maak daarbij gebruik van de methode van Kinder(di)eetcreatie. De kracht van deze methode is om het kind al jong op een kindvriendelijke manier zelf met eten aan de slag te laten gaan. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is. Jullie krijgen advies dat is afgestemd op de wensen, behoeftes en gewoontes van het kind/gezin. Ieder kind is tenslotte uniek!

Kinderdietist baby groente leren eten

Werkwijze

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens dit consult komt jullie hulpvraag uitgebreid aan bod. Vervolgens stellen we samen een begeleidingstraject op. Tijdens dit traject kan een voedingsanalyse plaatsvinden waarvoor je een voedingsdagboek invult, bijvoorbeeld bij klachten zoals peuterdiarree.

Hierna bespreken we een persoonlijk en op maat gemaakt advies. Daarbij komen specifieke aandachtspunten naar voren. We blijven hierna samen stap voor stap werken aan bijvoorbeeld de juiste basisvoeding en het maken van gezonde keuzes.

Ik vind het belangrijk dat het advies praktisch is en past bij jullie eigen leefstijl. Tijdens de individuele begeleiding is daar aandacht voor, zodat jullie een duurzaam resultaat kunnen behalen.

Kinderdietist kind fruit eten

Tarieven

Dieetadvisering wordt tot drie uur vergoed uit de basisverzekering. Wel is dit van invloed op je eigen risico. Heb je een aanvullende verzekering? Dan heb je mogelijk recht op meer vergoeding. Dit verschilt verzekeraar en pakket.

Tarieven consult diëtist

Eerste consult / intakegesprek: € 105,00

Lang vervolggesprek: € 35,00

Kort vervolggesprek: € 17,50

Per 1 januari 2023 heeft Diëtistenpraktijk Rob van der Werf geen contracten meer met de zorgverzekeraars. Na het consult ontvang je een factuur, te betalen via overschrijving. De factuur kan je vervolgens zelf indienen bij jouw zorgverzekering.

Meer over vergoedingen
Kinderdietist bakjes fruit

Partners

Diëtistenpraktijk Rob van der Werf is SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Het maken van een afspraak kan op verschillende locaties. Onderaan de pagina ziet u op welke dagen en tijden dit mogelijk is.

Neem direct contact op


Gilze

Maandag
Fysiotherapie Gilze
Lange Wagenstraat 55a
5126 BB Gilze

Sittard

Woensdag
Huisartsenpraktijk SilverStaete
Smithlaan 93
6135 JL Sittard